Koolhydraatarm/beperkt

Toen ik vorig jaar bij de hormonendokter kwam, vertelde ze me dat ik het beste koolhydraatarm kon eten. Ze verwees me door naar een diëtiste, die me eigenlijk niet echt hielp bij koolhydraatarm te eten. De diëtiste gaf me dezelfde lessen zoals een paar jaar geleden, wat ik overbodig vond. Na 3 keer heb ik het opgegeven. Ik besloot gewoon verder te doen zoals ik bezig was.

Na een dikke 5 maanden was ik al op 10 kilo afgevallen, maar viel het een beetje stil. Uiteindelijk ging er nog 3 kilo af toen ik bij mijn tante langs ging. Zij at sinds een paar koolhydraatbeperkt en was daardoor veel afgevallen.

Met veel tips van haar, wilde ik dit ook proberen. Ik merkte er weinig van, had meer last van dipjes en werd echt kwaad dat ik niet kon afvallen. Met als gevolg dat ik in december het opgaf.

Dit jaar gaan we gewoon terug proberen zoals vorig jaar. Gewoon minder kcal eten, weinig vetten en toch wel koolhydraten. Elk lichaam is anders en dat van mij kan zeker niet zonder koolhydraten.

Ik vind het wel jammer dat ik een dikke 6 maanden stil heb gestaan met gewicht. Maar ik ben toch ook weer fier op mezelf. Ik kan in maatje 48, wat voorheen altijd maatje 52 was. Of ik kan nu ook in XL ! Verder heb ik ook het idee dat die pauze wel goed is voor mijn huid zodat het kon aanpassen aan mijn nieuwer lichaam.

We zien wel en hopelijk kan ik hier over 5 maanden schrijven dat ik weer enkele kilootjes kwijt ben geraakt :)
Deel het op:

0 reacties:

Een reactie posten