Doorgaan naar hoofdcontent

Hi, it's me

©junissahardianto https://www.instagram.com/junissahardianto/

Hoi, hallo, goededag. Hier ben ik weer. Na een radiostilte van 5 maanden. Hoi :)
Toen ik hier mijn laatste post schreef, dacht ik niet dat ik dan 5 maanden geen woord meer ging schrijven op deze blog haha. Maar die vrijdagochtend, 6 september, crashte ik mentaal. We zijn nu 05 februari en ik kan zeggen dat het al veel beter gaat met me.

In de afgelopen maanden leerde ik veel over mezelf. Zo heb ik beseft dat de afgelopen jaren veel energie van mij gevraagd heb en dat ik gewoon niet meer voltijds kan werken. Zelfs 4/5de vraagt teveel van me. Afgelopen week heb ik daarom ook de vraag gesteld aan mijn werk of het mogelijk is om bij hun nog 2/5de te werken. Ik wacht nog op antwoord.

Ook leerde ik dat ik meer waard ben dan ik van mezelf dacht. Best een vreemde gewaarwording. Ik begon in oktober met GTA RP op een Nederlandstalige server waar ik iemand leerde kennen die ik ondertussen als beste vriend bestempel. Zoals deze persoon het recent mooi verwoorde in een stream: We zijn twee handen op 1 buik.

Maar ik leerde ook dat ik echt in mezelf moet geloven. Iemand anders die ik daar leerde kennen, heeft me daarbij geholpen. Ik was amper in de server, of ik kreeg al van hem de vraag om bij de brandweer te komen werken. Uiteindelijk solliciteerde ik om amper een uur later al aangenomen te worden. Een week later werd ik gepromoveerd. 7 dagen later herhaalde dit. Ik werd uiteindelijk binnen 3 weken de rechterhand van de CEO en mocht ik mee over sollicitanten beslissen. Allemaal fictief, maar het deed wel deugd dat iemand zo in mij geloofde.

Ik ben ook beginnen streamen op Twitch, waar ik nu Affiliate ben. Vind ik best wel stoer van mezelf. Ondertussen mijn eigen layout en een eigen emote gemaakt :) Er zijn zelfs mensen gesubscribed op mij. De afgelopen maanden gaf me zelfs zoveel zelfvertrouwen dat ik een ticket kocht voor TwitchCon en er alleen naar toe ga !

Verder besloot ik in Januari dat ik in 2020 echt voor fotografie ga gaan. Ik wil er werk van maken. Want wanneer je schoonzus jouw foto's in haar gang ophangt en anderen vragen of ik ook een fotoshoot wil houden met hen, dan maak je inderdaad wel mooie foto's :) Ik ken niets van de technische termen, maar ik heb geleerd dat dat niet nodig is. Zolang het resultaat er is, is het allemaal goed. Ja, beschikken over de kennis zou het proces kunnen vergemakkelijken, dat wel.

2 weken geleden kochten we een elektrische fiets, die normaal gezien deze week geleverd moet worden. Ik hoop snel op een telefoontje van de fietsenwinkel en op mooi weer. Dan wil ik het fietsen opbouwen en zo hopelijk heel wat kilometers fietsen, samen met mijn camera. En eventueel mijn man als hij wil ;)

Sorry voor alle random alinea's hierboven, maar ik ben het allemaal verleerd. Maar het doet wel deugd om het even kort op te schrijven. :) Hopelijk tot snel !


Reacties

Populaire posts van deze blog

Na regen komt zonneschijn

"Mama, ik heb het gevoel dat mijn leven te goed gaat op dit moment. Alles gaat zo goed, alles zit mij zo goed mee, dat ik bang ben dat er iets ergs gebeurd en ik terug bij af ben." Karen - 07/06/2021 Twijfels. Verspreid over meerdere jaren, liet ik bij verschillende mensen, die nauw aan mijn hart liggen, weten dat ik twijfels had. Over de relatie. Ook aan hém. Maar elke keer borg ik de twijfels weer weg. "Het is een inbeelding Karen. Je moet zo niet denken." Begin dit jaar staken de twijfels weer op. Erger deze keer. Daar zat 2020 voor iets tussen. Ik had dat jaar meer conversaties gevoerd met mensen online dan dat ik met hém praatte. Onze gesprekken gingen meestal over koetjes en kalfjes, terwijl bij de mensen online het soms heel diepzinnig ging. Het was helemaal anders. We zitten op een ander niveau. Ook de verhalen van mijn zussen, die zo liefdevol vertellen over hun echtgenoten dat die hun verrassen met briefjes in brooddozen of in huis. Die ten huwelijk gevraa

Rust zacht

Afgelopen maand kregen mijn man en ik te horen dat zijn grootvader, langs vaderskant, was opgenomen in het ziekenhuis. Het ging niet heel goed. Het leek er op dat hij begon op te geven na maanden vechten met zijn gezondheid. Zaterdag 21 maart kregen we telefoon dat de kinderen zo snel mogelijk naar het ziekenhuis moesten komen. Enkel de kinderen, geen aangetrouwde kinderen. Want, corona... Om 15u kregen we dan een bericht van zijn ouders dat Vava gestorven was. Een grote man. Een beer. Een lang leven achter de rug. Geleefd in Congo. Vertrokken uit Congo. De grote teddybeer van de familie. Vorige week dinsdag vernamen we dat mijn man zijn grootmoeder, langs moederskant, koorts had. Ze werd als corona positief beschouwd. Het ging stilletjes aan minder goed met haar. Ze begon wel minder te eten en drinken. Tot ze daar mee stopte. Gisteren besloten ze om haar een pijnstilling te geven en gaven de dokters haar maar 12 tot 48u te leven. Deze ochtend kregen we dan bericht dat ze rustig is h

Hulp inschakelen?

Afgelopen zondag waren mijn schoonouders op bezoek. Tot het moment dat ze aankwamen, had ik er weinig zin in. Maar dat heb ik de afgelopen jaren vaak gehad wanneer we bezoek gingen ontvangen. Plannen maken in een goede bui en achteraf denken: ooh ik wil helemaal niet sociaal doen. Oeps. Klein beetje gesproken tot mijn schoonmoeder plots begon: "Karen hoe gaat het met je?" Ik reageerde er gewoon normaal op waarna ik merkte dat ze moed verzamelde. "Ja ik vraag het maar, omdat ik echt met je inzit maar het niet durfde te vragen omdat ik merkte dat je er niet graag over spreekt. Alleen merk ik nu aan je dat je echt wel beter in je vel voelt." En toen op dat moment besefte ik dat ik me inderdaad wel veel beter in mijn vel voel. Ja er zijn momenten dat het minder gaat, maar over het algemeen gaat het goed. Ik flirt momenteel met een gewicht dat al gemakkelijk 10 jaar geleden is dat ik nog op de weegschaal heb zien staan. Ik heb ook aangegeven aan de overheid dat ik de kom