Een lachend gezichtje

Geen idee of ik dit hier eigenlijk moet delen, maar ik doe het wel. Want het is voor mij een heel belangrijk onderdeel van al wat er de afgelopen jaren is gebeurd.

Ik heb de afgelopen jaren redelijk wat ovulatietesten gekocht en gebruikt gehad. Nieuwsgierig. Of ik ooit een positieve test zou hebben. Nieuwsgierig of ik wel ovuleerde. Nieuwsgierig wanneer ik ovuleerde. Gewoon nieuwsgierig. 

Heel wat jaren en testen later, heb ik afgelopen week mijn allereerste positieve test gehad. De dag ervoor viel het mij op dat ik meer afscheiding had dan normaal. Als ik het niet zou vergeten, zou ik de ochtend nadien een test doen. Maar ik ken mezelf, dan moet ik 's ochtends dringend naar de wc en vergeet ik het.

Tot ik die ochtend wakker werd, gevoelige borsten. Heel gevoelig. Onmiddellijk dacht ik aan de afscheiding van de dag ervoor. Ik ging naar de wc, nam een test en eigenlijk vrij snel kreeg ik een resultaat.
een lachend gezichtje

Het was de allereerste keer dat ik een positieve ovulatietest had. Die smile op het schermpje zien, zorgde voor emoties. Jaren testen, jaren vechten om mijn lichaam in orde te krijgen. Anderhalf jaar geleden een positieve zwangerschapstest gehad te hebben. Emoties leren kennen. Mijn eigen lichaam leren kennen. Weet je hoe blij ik ben met alle ongemakken die ik nu voel, omdat mijn lichaam reageert op een eisprong. Het is iets wat ik nog nooit heb meegemaakt.

De smiley staat ook voor hoop. Hoop dat er misschien toch een kinderlach in dit huis zal komen over een aantal jaren. Hoop dat ik toch mama kan worden.

Op naar de volgende positieve test. 

Liefs, Karen
Deel het op:

1 opmerking: