Doorgaan naar hoofdcontent

Hulp inschakelen?


Afgelopen zondag waren mijn schoonouders op bezoek. Tot het moment dat ze aankwamen, had ik er weinig zin in. Maar dat heb ik de afgelopen jaren vaak gehad wanneer we bezoek gingen ontvangen. Plannen maken in een goede bui en achteraf denken: ooh ik wil helemaal niet sociaal doen. Oeps.

Klein beetje gesproken tot mijn schoonmoeder plots begon: "Karen hoe gaat het met je?" Ik reageerde er gewoon normaal op waarna ik merkte dat ze moed verzamelde. "Ja ik vraag het maar, omdat ik echt met je inzit maar het niet durfde te vragen omdat ik merkte dat je er niet graag over spreekt. Alleen merk ik nu aan je dat je echt wel beter in je vel voelt."

En toen op dat moment besefte ik dat ik me inderdaad wel veel beter in mijn vel voel. Ja er zijn momenten dat het minder gaat, maar over het algemeen gaat het goed. Ik flirt momenteel met een gewicht dat al gemakkelijk 10 jaar geleden is dat ik nog op de weegschaal heb zien staan. Ik heb ook aangegeven aan de overheid dat ik de komende 12 maanden geen aanspraak wil maken op een uitkering. Wat ik zondag niet wist, maar nu wel, was dat ik nu voor de tweede keer mijn menstruatie heb sinds die positieve ovulatietest  en dat mijn aanvraag vandaag is goedgekeurd. 

We kwamen zo ook terecht op het onderwerp fertiliteit en dokters. Iets waar ik de afgelopen 2 jaar tegen was. Want ik zag het echt niet zitten. Tot die zondag, toen ik op een dekentje op de vloer tegen de radiator zat, kijkend en luisterend naar mijn schoonmoeder. Ik dacht: "awel, ik wil dat eigenlijk toch wel proberen."

Mijn schoonmoeder gaat nu op haar werk een keer horen achter informatie en ik ben wel benieuwd. 

Dus.. de eerste stap is al gezet. Nu nog een afspraak maken. 

Reacties

  1. Ik krijg traantjes in mijn ogen van dit te lezen....
    maar het zijn warme tranen die over een glimlachend gezicht rollen. 💕

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn om te lezen dat het beter met je gaat! en wat knap dat je er nu toch voor open staat. Moest je er ooit vragen over hebben, ik denk dat je me nog wel weet te vinden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Een lachend gezichtje

Geen idee of ik dit hier eigenlijk moet delen, maar ik doe het wel. Want het is voor mij een heel belangrijk onderdeel van al wat er de afgelopen jaren is gebeurd. Ik heb de afgelopen jaren redelijk wat ovulatietesten gekocht en gebruikt gehad. Nieuwsgierig. Of ik ooit een positieve test zou hebben. Nieuwsgierig of ik wel ovuleerde. Nieuwsgierig wanneer ik ovuleerde. Gewoon nieuwsgierig.  Heel wat jaren en testen later, heb ik afgelopen week mijn allereerste positieve test gehad. De dag ervoor viel het mij op dat ik meer afscheiding had dan normaal. Als ik het niet zou vergeten, zou ik de ochtend nadien een test doen. Maar ik ken mezelf, dan moet ik 's ochtends dringend naar de wc en vergeet ik het. Tot ik die ochtend wakker werd, gevoelige borsten. Heel gevoelig. Onmiddellijk dacht ik aan de afscheiding van de dag ervoor. Ik ging naar de wc, nam een test en eigenlijk vrij snel kreeg ik een resultaat. Het was de allereerste keer dat ik een positieve ovulatietest had. Die smile op h

Terug een blog-blog ...

Al langer speelde ik met het idee om mijn blog van Tumblr over te brengen naar een ander medium. Maar ik vond niet direct wat ik zocht. Grotendeels omdat ik met mijn hoofd bij Wordpress bleef hangen. En daar moet je betalen wanneer je je eigen domein naam wil gebruiken. Of zo begreep ik het toch. In ieder geval, afgelopen weekend zocht ik op andere kenwoorden en keek ik ook naar andere mediums ipv Wordpress. Hallo Blogger ! Het redirecten van www.kavabo.be naar dit medium duurde even lang als al mijn posts van dit jaar van Tumblr over te kopiëren, maar het is me gelukt. Net op tijd, want ik stond op het punt om mijn handdoek in de ring te gooien :) De reden van wissel is voornamelijk omdat men bij Tumblr niet echt kan reageren onder de posts. Niet dat ik vaak reactie had, maar het idee dat mensen kunnen reageren is toch wel fijner. Dus, ik heb weer een echte blog-blog, like in the good old days. :D