Hulp inschakelen?

 Afgelopen zondag waren mijn schoonouders op bezoek. Tot het moment dat ze aankwamen, had ik er weinig zin in. Maar dat heb ik de afgelopen jaren vaak gehad wanneer we bezoek gingen ontvangen. Plannen maken in een goede bui en achteraf denken: ooh ik wil helemaal niet sociaal doen. Oeps.

Klein beetje gesproken tot mijn schoonmoeder plots begon: "Karen hoe gaat het met je?" Ik reageerde er gewoon normaal op waarna ik merkte dat ze moed verzamelde. "Ja ik vraag het maar, omdat ik echt met je inzit maar het niet durfde te vragen omdat ik merkte dat je er niet graag over spreekt. Alleen merk ik nu aan je dat je echt wel beter in je vel voelt."

En toen op dat moment besefte ik dat ik me inderdaad wel veel beter in mijn vel voel. Ja er zijn momenten dat het minder gaat, maar over het algemeen gaat het goed. Ik flirt momenteel met een gewicht dat al gemakkelijk 10 jaar geleden is dat ik nog op de weegschaal heb zien staan. Ik heb ook aangegeven aan de overheid dat ik de komende 12 maanden geen aanspraak wil maken op een uitkering. Wat ik zondag niet wist, maar nu wel, was dat ik nu voor de tweede keer mijn menstruatie heb sinds die positieve ovulatietest  en dat mijn aanvraag vandaag is goedgekeurd. 

We kwamen zo ook terecht op het onderwerp fertiliteit en dokters. Iets waar ik de afgelopen 2 jaar tegen was. Want ik zag het echt niet zitten. Tot die zondag, toen ik op een dekentje op de vloer tegen de radiator zat, kijkend en luisterend naar mijn schoonmoeder. Ik dacht: "awel, ik wil dat eigenlijk toch wel proberen."

Mijn schoonmoeder gaat nu op haar werk een keer horen achter informatie en ik ben wel benieuwd. 

Dus.. de eerste stap is al gezet. Nu nog een afspraak maken. 

Deel het op:

2 opmerkingen:

  1. Ik krijg traantjes in mijn ogen van dit te lezen....
    maar het zijn warme tranen die over een glimlachend gezicht rollen. 💕

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn om te lezen dat het beter met je gaat! en wat knap dat je er nu toch voor open staat. Moest je er ooit vragen over hebben, ik denk dat je me nog wel weet te vinden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen